Wat onze Pionears ervan vinden
 • Zeer geslaagd, confronterend maar motiverend, diepgaand van toepassing op mij als persoon EN als werknemer, diep geriht op actie en verhelderend

  L. uit Everbeek
 • Goede opbouw, gesprek tekening, ontvangst gemoedelijk = op mijn gemak. En daarna, het ‘voelen’ met paarden: heel leerrijk en vooral verrassend, ontwapenend, écht!

  E. uit Parike
 • Verhelderend, eye opener, soms confronterend, persoonlijk, interactief, veilig en van hoge kwaliteit!

  K. uit Letterhoutem
 • Tijdens de coaching door Marion kunt u steeds uwzelf zijn, waardoor je de problemen rustig kan meedelen. Op deze manier kon Marion inspelen om de waarden en de angsten/problemen naar boven te halen. Steeds werd er bekeken  hoe die problemen op te lossen/bij te sturen en vertrouwen te geven deze waarden te gebruiken. Kortom een succesvolle coach.

  W. uit Zottegem
 • Erg verrijkend. Je krijgt inzicht in patronen waar je volledig blind voor was, ook in hoeverre je gezin van herkomst invloed heeft op je studie en job keuze. Je komt te weten welke ongewenste patronen er in je onderbewustzijn leven en hoe je die kan ombuigen.

  F. uit Deerlijk
 • De inbreng van visualiseren van mijn loopbaanpad en het werken met Indie (het paard) waren verfrissend en verhelderend om ‘gekende’ materie opnieuw te bekijken. Ik heb nu meer zicht op enkele ankerpunten voor mijn verdere professionele pad. De begeleiding door Marion volgde een mooie balans tussen volgen en confronteren.

  D. uit Antwerpen
 • De loopbaanbegeleiding was voor mij erg verrijkend. Ik genoot ervan om volledig mezelf te zijn en vrij te kunnen zijn om te denken. Ik heb het gevoel dat ik een waardevolle weg heb afgelegd. Dit komt door zelfkennis als startpunt van de begeleiding. Ik heb het gevoel dat Marion me goed kon aanvoelen en me heel vrij liet. Tegelijk had ik het gevoel datzij rustig en nauwgezet aan het werk ging. De professionele, creatieve, begripvolle benadering heeft me veel inzicht geboden. De aanpak was echt op mijn maat en het is heel duidelijk welke richting ik uit kan gaan.

  I. uit Nukerke
 • Heel fijn om alles zo visueel eens te zien. Fantastisch met de paarden. Mijn verschillende opties werden helderder door op deze manier in te voelen! Marion is een super coach, en de paarden zijn overheerlijk!

  K. uit Brakel
 • In een eerste kennismakingsgesprek stelde coach Marion gerichte vragen en gaf mij de ruimte om mijn verhaal te doen. Omdat daden luider spreken dan woorden bood Marion mij  een opdracht met de paarden aan. Deze opdracht sloeg direct de nagel op de kop : Er werd mij gevraagd om Mijn Vooropgestelde Doel te omschrijven. Vanuit dit doel en mijn realiteit stippelt Marion een eigen tocht uit , een op maat gemaakt parcours om samen met haar collega’s (de paarden) af te leggen. Zowel Marion als de paarden gaan recht op De Kern af en wat ze daar vinden wordt uitgedaagd in de opdrachten. Een sessie en de bijhorende opdracht werd altijd gevisualiseerd + vastgelegd op twee manieren : in 3D : Een intense opdracht met de paarden die een spiegel voorhouden en duidelijk maken welke stappen je dient te zetten om dichter bij je doel te geraken. In 2D : Op papier kan je vanuit jezelf , binnen een kader dat Marion geeft, noteren wat je meeneemt zodat je jouw doel letterlijk en figuurlijk voor ogen kan houden.

  Ik stond verwonderd over de manier waarop mijn energie effect had op de paarden. Je stem ,je bewegingen maken niets uit …het draait om de kalme en assertieve energie te vinden in jezelf. Ik leerde vooral mijn Doel voor ogen houden, in het Hier en Nu zijn om je volledige aandacht te kunnen geven, het volume van je Innerlijke Stem = Intuïtie verhogen,niet iemand proberen te overtuigen dat ik zelfvertrouwen heb maar wel er écht staan door lichaam en geest in Harmonie te brengen en rechtuit te zijn, Energie uit mezelf te halen en te laten stromen , en met deze energie je bedoelingen teweeg brengen.

  Ik hou een dankbaar gevoel over ten opzichte van Marion én de paarden !!

  K. uit Aalst
 • “Tijdens onze jaarlijkse teamdag maakten we kennis met Pionears. Via oefeningen met de paarden leerden we onze collega’s beter kennen. Niet zoals het vaak gaat: oppervlakkig, interesses etc maar echt dieper naar hun persoonlijkheid toe. Heel aangename ervaring want het leert je heel veel bij. Je leert begrijpen waarom collega’s ook op werkvlak op een bepaalde manier reageren, gewoon vanuit hun eigen persoonlijkheid. Ook al zijn we collega’s uit verschillende teams (organisaties) toch zagen we dat elke persoon op zijn/haar eigen manier communiceert en problemen aanpakt. Dit geeft een beter inzicht in hoe iedereen toch anders met bepaalde zaken omgaat. Ik vond dit een zeer leerrijke, verrassende en vooral plezante namiddag.”

  Dienst Toerisme Vlaamse Ardennen
 • “Op persoonlijk vlak was Luras een mooie spiegel om mijn eigen overtuigingen en vastgeroeste routines onder ogen te zien. Ik heb er veel aan gehad om me in de individuele oefening onder te dompelen en het paard als leermeester/sparring partner te krijgen voor een belangrijk thema m.b.t. mijn functioneren op dit moment (zowel privé als professioneel). Een aanrader als je een concreet persoonlijk vraagstuk wil aanpakken…
  Bedankt Marion en Els!”

  K uit Mechelen
 • De rollen omgekeerd: het paard begeleidde de groep om tot een strakke regie te komen. Voor ons team van welwillige maar eigengereide adviseurs werkte deze groepsoefening zeer goed. Het illustreerde hoe we aan een uitdagende en snel veranderende opdracht met een bepaalde set van regels toch samen kunnen werken. Door intensief te communiceren, met elkaars rol rekening te houden en ieder z’n sterkte optimaal te gebruiken, konden we onze handelingen op elkaar afstemmen. Een aangename en leerrijke investering voor ons team.”

  Point Consulting uit Mechelen
Loopbaanbegeleiding

Hoe zou het zijn om meer energie en plezier te ervaren in jouw job?

Om elke dag met zin naar het werk te gaan?

Om te weten welke job er echt bij jou past is zelfkennis de belangrijkste eerste stap.

 • Je voelt je gestresseerd, futloos of overspannen door je werk.
 • Je zit met twijfels en vragen over je werk.
 • Je wilt meer plezier en voldoening in je werk.
 • Je wilt een beter evenwicht tussen je beroeps- en privéleven.
 • Je wilt weten welk werk écht bij je past.
 • Je wilt de balans opmaken van je loopbaan.
 • Je wilt uitzoeken welke loopbaankeuze je nu het best kunt maken.
 • Je wilt bekijken hoe je jouw talenten volop kunt laten renderen.
 • Je hebt het gevoel dat er meer in je zit dan wat je op je werk kunt laten zien.
 • je bent op een kruispunt in je loopbaan aangekomen en weet niet welke richting je het best kunt kiezen.

Dit zijn allemaal mogelijke vragen die tijdens een loopbaanbegeleiding aan bod kunnen komen. Loopbaanbegeleiding met behulp van paarden is een unieke methodiek: we zetten immers de hoogsensitiviteit van het paard in om jouw patronen, gedachten en gevoelens naar boven te brengen. Geen doen meer alsof, maar via een zachte en confronterende manier werk je aan jezelf, en vind je de volgende stap die jou weer op weg zet naar meer loopbaangeluk.

Wij zijn aangesloten en erkend bij het loopbaancentrum Pygmalion, en hierdoor kan je via loopbaancheques jouw persoonlijk coachingstraject financieel ondersteunen. Dankzij de Vlaamse Overheid heb je om de 6 jaar recht op 7 uur loopbaanbegeleiding in de vorm van 2 loopbaancheques. Een loopbaancheque van 4 uur coaching kost je slechts 40 €. Dat is erg voordelig, want de reële waarde bedraagt 550 euro. De Vlaamse overheid legt per loopbaancheque dus 510 euro bij.

Voor meer informatie over de voorwaarden en hoe je cheque te bestellen, zie: https://www.vdab.be/loopbaancheques

 

Vraag een sessie aan
Burn-out coaching

Ontdek jouw essentie en het geschenk van een burn-out

Onze maatschappij verwacht veel en wordt meer en meer onvoorspelbaar. Je loopt alsmaar sneller en daagt jezelf meer en meer uit. Je geraakt overprikkeld door de veelheid aan informatie die op je afkomt. Je wilt alles goed doen, en verliest daarin jezelf… je vindt het moelijk om nee te zeggen tegenover je collega’s, en neemt te veel werk aan.. en stilletjes aan dooft je kaarsje uit.

Een burn-out treft ongeveer 1 op 10 werkende Vlamingen.

Voorkom of herstel volledig van een burn-out door een antwoord te zoeken op de volgende vragen:

 • Aan wie ben jij loyaal en hoe stuurt dit jouw denken, voelen en handelen?
 • Hoe zit het met jouw fysieke, emotionele, spirituele en mentale barometer?
 • Waar ligt jouw grens, en hoe leer je die te bewaken?
 • Wat geeft jou energie en wat kost jou energie?
 • Hoe kan je stress leren beheersen?
 • Welke patronen helpen je en welke halen je uit balans?

Wanneer je in een burn-out belandt, zijn je lichaam en geest uitgeput. Ze vertellen je op dat moment: stop, het is genoeg, je batterijen zijn leeg. Naast het herstel van je fysieke lichaam door het nemen van voldoende rust, gezonde voeding en beweging, ligt het echte herstel in het ‘herprogrammeren van jouw systeem’. Immers, als het licht voor jou uitgaat dient er zich ook een prachtig geschenk aan: leren zien, voelen en ervaren waar jouw essentie zit en welke gedachten, overtuigingen en waardes jou in de weg zaten om jouw eigen pad te volgen.

Coaching met behulp van paarden helpt je weer op weg naar jouw unieke zijn. Ga jezelf niet meer uit de weg en ontdek dankzij de zachte en eerlijke feedback van het paard op jouw systeem wat jij nu nodig hebt.

Vraag een sessie aan
HSP coaching

Van last naar eigen (paarden)kracht

Heb jij het moeilijk om rust te krijgen in je hoofd en tot jezelf te komen in de drukte van alledag? Vind jij het lastig om je grenzen te stellen en nee te zeggen? Verlies jij nog te vaak connectie met jezelf in relatie tot anderen? Word jij snel overprikkeld door geluid, licht, bepaalde stoffen, kledij?

Indien deze zaken vaak jouw leven beheersen, dan ben jij waarschijnlijk hoogsensitief.

Hoogsensitief zijn hoeft geen last te zijn. Integendeel: jouw hooggevoeligheid is net een kracht die je zowel professioneel als privé veel (kan) oplevert(en).

Hoe kan ook jij anders leren staan in jouw hooggevoeligheid?

Paarden zijn ook zeer hooggevoelig, maar hebben hier doorgaans geen last van (indien ze op een natuurlijke en paardvriendelijke manier door ons gehouden worden).

Het geheim? Paarden zijn niet zoals wij constant bezig in ons hoofd, ze zijn gewoon, hier en nu. Ze kunnen feilloos energie aanvoelen, en geven hierop onmiddellijk feedback. Elk paard kent zijn plek in de kudde, er heerst een duidelijke rangorde in de groep en er is een balans tussen geven en nemen. Ze zijn zeer sterk geconnecteerd met het geheel, van waaruit zij functioneren.

Leer via coaching met behulp van paarden hoe ook jij je weer verbonden kan voelen met jezelf en je omgeving en jouw hoogevoeligheid voor jou ipv tegen jou kan laten werken.

Vraag een sessie aan
Team coaching

Pionears begeleidt ook jouw team in haar ontwikkeling. In samenspraak met de leidinggevende of opdrachtgever ontwerpen we een groeitraject op maat. Hier vind je veel meer dan klassieke teambuildings waarbij  vooral enkel het plezier en het samen ervaren voorop staat.

Pionears team coaching

Bij ons is je team in professionele handen, waarbij we via specifieke en ervaringsgerichte oefeningen met de paarden focussen op de thema’s die in je team aandacht behoeven:

 • onderlinge communicatie en interactie
 • onderlinge samenwerking
 • doelgerichtheid
 • feedback geven
 • rolverdeling
 • zelfsturing

Uiteraard speelt het contact met de paarden ook hier een centrale rol en garanderen we een veilige en discrete omgeving. Een teamcoaching begeleid door onze coaches en paarden versterkt het groepsgevoel EN boort de leerpunten van het team aan. Zo begeleiden we je team naar een betere samenwerking met meer resultaat voor uw organisatie of bedrijf.
Een teamdag met de paarden levert inzicht in de processen die in je team nog beter kunnen stromen.

Vraag een offerte aan
Vraag nu een sessie aan
[contact-form-7 id=”375″ title=”Een coaching sessie aanvragen?”]