Marion en Tess vormen samen Pionears. Ze werken elk vanuit hun sterktes en vullen zo elkaar heel goed aan. Marion ondersteunt de innerlijke mens vanuit haar achtergrond als gecertificeerd life en equicoach en dokter in de biologie. Tess richt zich voornamelijk op de begeleiding van paard en ruiter via haar jarenlange ervaring in natural horsmenship, bitloos rijden, gedragstraining en communicatie met het paard. Beide dames zijn gecertificeerd instructrices Centered Riding®.

Samen begeleiden ze mens en paard in hun persoonlijk proces, met liefde, passie en aandacht.

Marion Liberloo

Marion haar persoonlijke zoektocht heeft haar geleid naar haar ambitie en passie: mensen in verbinding brengen met zichzelf en elkaar dankzij de kracht van paarden.

Na haar jarenlange wetenschappelijke internationale onderzoekscarrière als doctor in de biologie bouwde ze een stevige ervaring op als procesbegeleider, actie facilitator en coach bij Vlaamse Overheden en onderwijsinstellingen.

Paarden spelen een centrale rol in haar leven: als sensitief kind leerde ze omgaan met haar antennes dankzij de steun van paarden, en nu nog brengt het contact met hen Marion dagelijks in haar kracht. De stap om ook andere mensen te laten ervaren wat paarden je kunnen leren over jezelf heeft ze gezet door Pionears op te richten.

Marion is erkend en gecertificeerd Loopbaan, Life- en Equicoach en schoolt zich regelmatig bij (Hoog Sensitief en Indigo coach, SAM methode, Visual harvesting, Natural Horsemanship 2 Lazy Seven Horse Ranch, Horsefulness Intensive Programma- Karine Vandenborre, Centered riding® instructrice). Ze coacht mensen naar hun persoonlijk doel, begeleidt teams en geeft workshops. Marion coacht ook ruiters op zoek naar een betere connectie en omgang met hun paard.

Tess Christiaens

Het is Tess haar droom om andere mensen te leren omgaan met paarden vanuit wat het paard je vertelt. Ruiters leren om bewust paard te rijden met gevoel, dat is haar passie.

Al van kinds af aan is Tess gefascineerd door dieren. Na haar studies secretariaatsmanagement heeft ze een opleiding dierenartsassistente gevolgd in Nederland en de opleiding hondengedragstherapeut afgerond.

Op haar elfde kreeg Tess haar eerste eigen paard, Viola. Met haar ging ze een hele evolutie door: van dressuurwedstrijden bij de LRV naar zadel- en bitloos rijden. Door Viola heeft Tess geleerd dat je ook anders kan omgaan met paarden, door te luisteren naar wat ze te vertellen hebben, elk op hun eigen manier.
Ongeveer 12 jaar geleden kwam Tess in contact met natural horsemanship en sindsdien schoolt ze zich regelmatig bij (Two Lazy Seven Ranch, MDH Hippo Interaction, Horsefulness intensive programma Karine Vandenborre, centered riding® instructrice). Ze leerde dat je de relatie met je paard kan verbeteren door op de lichaamstaal van je paard én van jezelf te letten waardoor je paard meer respect en vertrouwen zal krijgen.

Tess geeft zit- en rijles aan ruiters die willen leren rijden met gevoel en respect voor het paard. Ze geeft les in grondwerk, schriktraining en trailerladen.

Onze paarden
Volador paard
Volador

Volador is Spaans voor ‘de gevleugelde’. Hij is een PRE ruin (Pure Rase Espagnol), en heeft het talent om mensen vleugels te geven. Volador is heel gevoelig maar heeft best wel een pittig karakter. Hij is ideaal in het gidsen rond coachingsthema’s zoals leiderschap, assertiviteit en grenzen stellen. Volador is dol op lange wandelingen in de natuur.

Molly

Molly is een lieve en gevoelige tinker merrie. Ze is betrouwbaar, leergierig en voor een tinker best wel goed vooruit onder het zadel. Zij is een ideale coachingspony voor mensen die willen werken rond energiebeheersing en vertrouwen.

Tirana

Tirana is een prachtige PRE merrie. Ze heeft een groot hart, is zorgzaam en heel gevoelig, en een echte leidmerrie. Ze is zelfzeker en sensitief, en daarmee de perfecte gids voor thema’s zoals energie beheersing, connectie maken met jezelf en anderen, leiderschap, zelfvertrouwen,.. Gezien haar gevoeligheid enkel geschikt voor ervaren ruiters.

 

Jay

Jay is de kleinste en schattigste van het Pionears team. Hij is een mini shetlander en een super schattige knuffelbeer. Hij kent grondwerk en kan heel goed zijn mannetje staan tussen de grote paarden.

Casper

Casper is een kleine spikkel appeloosa shetlander met een groot ego. Hij is braaf onder het zadel maar een heuse uitdaging in leiderschap en communicatie. Hij loopt ook in een koetsje en is een leuke kinderpony.

Mr. Jones

Mr. Jones is de Benjamin van het team en erg nieuwsgierig en zeer mensgericht. Hij zet geen voet verkeerd en is momenteel bitloos bij ons in opleiding om ook als rijpaard voor het team zijn rol te kunnen opnemen.

Flash

Flash is een American Quarter Horse. Hij is een heel mensgericht paard, altijd te vinden voor een uitdaging. Hij is nieuwsgierig, leergierig en heel gevoelig. Kent heel veel grondwerk en vindt dat leuk om te doen.

Brave

Brave is een BWP ruin met veel Arabisch bloed. Hij is wat onzeker, sensitief en wacht altijd even af als hij je voor het eerst ontmoet. Hij heeft een zachte aanpak nodig.

Indie

Indie is een tinker met een hart van goud! Hij is heel erg slim, leergierig en respectvol. Hij is dol op grondwerk en ideaal om de eerste zitlesjes mee te doen en te proeven van hoe rijden in contact met jezelf en je paard voelt.

 

Isa

Isa is een merrie shetland pony en de beste vriendin van Casper. Ze is heel vriendelijk en geduldig en een ideale kinderpony voor coachings en rijlessen.