Marion Liberloo

Marion haar persoonlijke zoektocht heeft haar geleid naar haar ambitie en passie: mensen in verbinding brengen met zichzelf en elkaar dankzij de kracht van paarden.

Na haar jarenlange wetenschappelijke internationale onderzoekscarrière als doctor in de biologie bouwde ze een stevige ervaring op als procesbegeleider, actie facilitator en coach bij Vlaamse Overheden en onderwijsinstellingen.

Paarden spelen een centrale rol in haar leven: als sensitief kind leerde ze omgaan met haar antennes dankzij de steun van paarden, en nu nog brengt het contact met hen Marion dagelijks in haar kracht. De stap om ook andere mensen te laten ervaren wat paarden je kunnen leren over jezelf heeft ze gezet door Pionears op te richten.

Marion is oprichter en zaakvoerder van Pionears en erkend en gecertificeerd Loopbaan, Life- en Equicoach en schoolt zich regelmatig bij (Hoog Sensitief en Indigo coach, SAM methode, Visual harvesting, Natural Horsemanship 2 Lazy Seven Horse Ranch, Horsefulness Intensive Programma- Karine Vandenborre, Centered riding® instructrice). Ze coacht mensen naar hun persoonlijk doel, begeleidt teams en geeft workshops. Marion coacht ook ruiters op zoek naar een betere connectie en omgang met hun paard.

Tess Christiaens

Het is Tess haar droom om andere mensen te leren omgaan met paarden vanuit wat het paard je vertelt. Ruiters leren om bewust paard te rijden met gevoel, dat is haar passie.

Al van kinds af aan is Tess gefascineerd door dieren. Na haar studies secretariaatsmanagement heeft ze een opleiding dierenartsassistente gevolgd in Nederland en de opleiding hondengedragstherapeut afgerond.

Op haar elfde kreeg Tess haar eerste eigen paard, Viola. Met haar ging ze een hele evolutie door: van dressuurwedstrijden bij de LRV naar zadel- en bitloos rijden. Door Viola heeft Tess geleerd dat je ook anders kan omgaan met paarden, door te luisteren naar wat ze te vertellen hebben, elk op hun eigen manier.
Ongeveer 12 jaar geleden kwam Tess in contact met natural horsemanship en sindsdien schoolt ze zich regelmatig bij (Two Lazy Seven Ranch, MDH Hippo Interaction, Horsefulness intensive programma Karine Vandenborre, centered riding® instructrice). Ze leerde dat je de relatie met je paard kan verbeteren door op de lichaamstaal van je paard én van jezelf te letten waardoor je paard meer respect en vertrouwen zal krijgen.

Tess geeft zit- en rijles aan ruiters die willen leren rijden met gevoel en respect voor het paard. Ze geeft les in grondwerk, schriktraining en trailerladen.

Lyna De Leener

Vanuit mijn ervaring als psychiatrisch verpleegkundige en bijkomende therapie opleiding merkte ik al snel dat individuele begeleidingen mijn drijfveer waren. In de coachingssessies samen met paarden komt dit nog meer naar voor. Persoonlijke aanpak een maatwerk staan voorop. Empathie en gedrevenheid zorgen voor een zachte maar tegelijk krachtige flow. Ik duik samen met jou even de diepte in en vertrouw op het proces door mijn sterke theoretische kennis, maar vooral de toepassing ervan, mijn ervaring en expertise. Ik geloof dat je door het ervaringsgerichte karakter van de sessies kan herinnert worden aan je eigen kracht en mogelijkheden en dat je tijdens de sessie(s) – doorheen jouw proces, op jouw tempo – een zaadje kan planten die samen met bewustwording voor die duurzame verandering en verankering kan zorgen waar je naar op zoek bent.

Lyna is gecertificeerd EMCC horse reflected coach en begeleidt de individuele life coachingssessies met paarden en ondersteunt mee de workshops en teamcoachings.

Nina Van den Bosch

Van jongs af aan ben ik altijd gepassioneerd en gefascineerd geweest door de natuur, dieren en vooral paarden. Al snel begon ik les te volgen op een manege. En even snel ondervond ik dat de klassieke werkwijze van de maneges niet mijn ding was. Er was helemaal geen aandacht voor connectie met het paard, iets wat ik enorm miste, en een ontspannen en plezierige sfeer leek niet geoorloofd. Op dat moment kreeg ik de kans om bij een vriendin thuis te gaan rijden, waar plezier en het paard centraal stonden. Daar leerde ik ook mijn paard Cowboy kennen. Vanaf de eerste minuut voelde ik een enorm goede connectie met hem, wat alles veranderde. Dit was waar ik naar op zoek was en wat ik wou delen met de wereld! Samen werken met je paard en plezier hebben kan wél!

Ik begon me meer en meer te verdiepen in alternatieve werkwijzen om met paarden om te gaan. Na vele omzwervingen kwam ik het Balanced Horsemanship tegen op Horseman’s Paradise. Een combinatie van rechtrichten en Natural Horsemanship. Ik liep er stage en deed er de instructeursopleiding. Ik volgde daarnaast ook nog lessen in de klassieke dressuur bij Françoise Van Audenaerde en liep 6 weken stage bij Ton Duivenvoorde.  Ook Klaartje Van Steen ( The Horse communicator) bracht me veel bij. Overal waar ik kon heb ik info vergaard en er mijn eigen mix van gemaakt. Tussendoor deed ik vele trektochten met Cowboy, van dagtochten en weekends met volgwagen tot een tocht van 6 weken, compleet gepakt en gezakt alleen te paard. Enorm leuke en leerrijke ervaringen waar ik nog steeds de vruchten van pluk. Ik leer nog elke dag bij, maar toch durf ik met een beetje trots tegen de kleine Nina, die ‘later paardenfluisteraar’ wou worden zeggen: missie geslaagd! Al noem ik het nu liever ‘paardentolk’ waarbij ik mensen help om de taal van het paard beter te begrijpen.

Nina geeft privéles en duoles in grondwerk natuurlijk horsemanship en natuurlijk paardrijden, daarnaast geeft ze ook les in de jaaropleiding coach & ride.

Onze paarden
Volador

Volador is Spaans voor ‘de gevleugelde’. Hij is een PRE ruin (Pure Rase Espagnol), en heeft het talent om mensen vleugels te geven. Volador is heel gevoelig maar heeft best wel een pittig karakter. Hij is ideaal in het gidsen rond coachingsthema’s zoals leiderschap, assertiviteit en grenzen stellen. Volador is dol op lange wandelingen in de natuur.

Molly

Molly is een lieve en gevoelige tinker merrie. Ze is betrouwbaar, leergierig en voor een tinker best wel goed vooruit onder het zadel. Zij is een ideale coachingspony voor mensen die willen werken rond energiebeheersing en vertrouwen.

Tirana

Tirana is een prachtige PRE merrie. Ze heeft een groot hart, is zorgzaam en heel gevoelig, en een echte leidmerrie. Ze is zelfzeker en sensitief, en daarmee de perfecte gids voor thema’s zoals energie beheersing, connectie maken met jezelf en anderen, leiderschap, zelfvertrouwen,.. Gezien haar gevoeligheid enkel geschikt voor ervaren ruiters.

 

Casper

Casper is een kleine spikkel appeloosa shetlander met een groot ego. Hij is braaf onder het zadel maar een heuse uitdaging in leiderschap en communicatie. Hij loopt ook in een koetsje en is een leuke kinderpony.

Indie

Indie is een tinker met een hart van goud! Hij is heel erg slim, leergierig en respectvol. Hij is dol op grondwerk en ideaal om de eerste zitlesjes mee te doen en te proeven van hoe rijden in contact met jezelf en je paard voelt.

 

Isa

Isa is een merrie shetland pony en de beste vriendin van Casper. Ze is heel vriendelijk en geduldig en een ideale kinderpony voor coachings en rijlessen.