marion liberloo coach
Marion Liberloo

Marion haar persoonlijke zoektocht heeft haar geleid naar haar ambitie en passie: mensen in verbinding brengen met zichzelf en elkaar dankzij de kracht van paarden.

Na haar jarenlange wetenschappelijke internationale onderzoekscarrière als doctor in de biologie bouwde ze een stevige ervaring op als procesbegeleider, actie facilitator en coach bij Vlaamse Overheden en onderwijsinstellingen.

Paarden spelen een centrale rol in haar leven: als sensitief kind leerde ze omgaan met haar antennes dankzij de steun van paarden, en nu nog brengt het contact met hen Marion dagelijks in haar kracht. De stap om ook andere mensen te laten ervaren wat paarden je kunnen leren over jezelf heeft ze gezet door Pionears op te richten.

Marion is erkend en gecertificeerd Life- en Equicoach en schoolt zich regelmatig bij (Hoog Sensitief en Indigo coach, SAM methode, Visual harvesting, Natural Horsemanship 2 Lazy Seven Horse Ranch, Horsefulness Intensive Programma- Karine Vandenborre). Ze coacht mensen naar hun persoonlijk doel, begeleidt teams en geeft workshops. Marion coacht ook ruiters op zoek naar een betere connectie en omgang met hun paard. Samen met Tess begeleidt ze de wandelingen te paard.

_dsc0193-1
Tess Christiaens

Het is Tess haar droom om andere mensen te leren omgaan met paarden vanuit wat het paard je vertelt. Ruiters leren om bewust paard te rijden met gevoel, dat is haar passie.

Al van kinds af aan is Tess gefascineerd door dieren. Na haar studies secretariaatsmanagement heeft ze een opleiding dierenartsassistente gevolgd in Nederland en de opleiding hondengedragstherapeut afgerond.

Op haar elfde kreeg Tess haar eerste eigen paard, Viola. Met haar ging ze een hele evolutie door: van dressuurwedstrijden bij de LRV naar zadel- en bitloos rijden. Door Viola heeft Tess geleerd dat je ook anders kan omgaan met paarden, door te luisteren naar wat ze te vertellen hebben, elk op hun eigen manier.
Ongeveer 12 jaar geleden kwam Tess in contact met natural horsemanship en sindsdien schoolt ze zich regelmatig bij (Two Lazy Seven Ranch, MDH Hippo Interaction, Horsefulness intensive programma Karine Vandenborre). Ze leerde dat je de relatie met je paard kan verbeteren door op de lichaamstaal van je paard én van jezelf te letten waardoor je paard meer respect en vertrouwen zal krijgen.

Tess geeft zit- en rijles aan ruiters die willen leren rijden met gevoel en respect voor het paard. Ze begeleidt mee de wandelingen te paard en geeft ook les in grondwerk.

Onze paarden
Volador paard
Volador

Volador (1m52) is Spaans voor ‘de gevleugelde’. Hij is een PRE ruin (Pure Rase Espagnol), en heeft het talent om mensen vleugels te geven. Volador is heel gevoelig maar heeft best wel een pittig karakter. Hij is ideaal in het gidsen rond coachingsthema’s zoals leiderschap, assertiviteit en grenzen stellen. Volador is dol op lange wandelingen in de natuur.

romy
Romy

Romy (122 cm) is de kleinste van ons team. Zij is een hele lieve en nieuwsgierige Welsh pony van 13 jaar oud. Ze is betrouwbaar, leergierig en werkt graag. Ze houdt ervan om vertroeteld te worden! Zij is een ideale coachingspony voor mensen die willen werken rond vertrouwen en is onze rijpony voor de allerkleinsten.

tirana
Tirana

Tirana (1m64) is een prachtige PRE merrie van 12 jaar. Ze heeft een groot hart, is zorgzaam en heel gevoelig, en een echte leidmerrie. Ze is zelfzeker en sensitief, en daarmee de perfecte gids voor thema’s zoals energie beheersing, connectie maken met jezelf en anderen, leiderschap, zelfvertrouwen,.. Gezien haar gevoeligheid enkel geschikt voor ervaren ruiters.

 

flash
Flash

Flash (1m52) is een 6-jarige American Quarter Horse. Hij is een heel mensgericht paard, altijd te vinden voor een uitdaging. Hij is nieuwsgierig, leergierig en heel gevoelig. Kent heel veel grondwerk en vindt dat leuk om te doen. Op buitenrit is hij braaf maar pittig.

brave
Brave

Brave (1m65) is een BWP ruin met veel Arabisch bloed van 15 jaar oud. Hij is wat onzeker, sensitief en wacht altijd even af als hij je voor het eerst ontmoet. Hij heeft een zachte aanpak nodig. Buiten rijden vindt hij geweldig en is hij heel betrouwbaar. Gezien zijn arabisch bloed gaat hij enkel naar buiten met ervaren ruiters.

indie
Indie

Indie (1m48) is een tinker van 10 jaar met een hart van goud! Hij is heel erg slim, leergierig en respectvol. Hij is dol op grondwerk en ideaal om de eerste zitlesjes mee te doen en te proeven van hoe rijden in contact met jezelf en je paard voelt. Indie wordt ook ingeschakeld in coachings-en hippotherapie sessies en is een uitstekend wandelpaardje.

 

Voor de begeleiding van workshops, teams en projecten werkt Marion samen met het CHACC team:
Els schelfhout
Els Schelfhout

Els Schelfhout is oprichter van ‘Gentle Giants Coaching’,   Dr. in de Communicatiewetenschappen, trainer en  coach. Ze was  jarenlang docent en  wetenschappelijk onderzoeker, onderwijsexpert en opvoedingsdeskundige en heeft expertise in zowel interpersoonlijke als strategische communicatie.

Overtuigd van de helende werking van contact met paarden, verdiepte ze zich in hippotherapie . Ze werd gecertificeerd Equicoach (Equicoaching International  ®), schoolde zich bij als LifeCoach (Artevelde Hogeschool Gent) en Bedrijfscoach (CVA), en leerde de mogelijkheden van  creatief tekenend coachen (Visual Harvesting ®).

Els werkt vanuit haar praktijk Gentle Giants in Neeroeteren, Limburg. Tel: 0478/43 63 28

Muriel Vandervorst
Muriel Vandervorst

Muriel Vandervorst studeerde af als assistent in de psychologie. Ze werkte in de bijzondere jeugdzorg bij 16 tot 18- jarigen. Hier deed ze een pak (levens)ervaring op als opvoedster. Nadien werkte Muriel jarenlang als begeleidster in een dienst begeleid wonen.

Ze deed dit vol overtuiging en inzet. Als begeleidster was het voor Muriel belangrijk om steeds samen met diegene die ze begeleidde een traject te bepalen. Een doel. Steeds vooruit kijken, samen op pad gaan en geloven in de persoon en zijn mogelijkheden.

Ze werd gecertificeerd equicoach (Equicoaching international®) en oprichter van Coaching to reflect. In Bornem, creëert Muriel samen  met haar paard Kota, een plaats waar iedereen zich thuis voelt, positieve ervaringen opdoet en durft kijken naar zichzelf. Kijken zonder vooroordelen, zonder ballast. Vertrouwen geven en krijgen staan hierbij centraal.

Muriel werkt vanuit haar praktijk Coaching to reflect in Bornem. Tel 0485/41 01 73